VELIKONOČNÍ RECEPTY:Bylinkové rizoto

POTŘEBUJETE: 300 g rýže vhodné na rizoto, 50 g másla, 1 cibuli, 1 ½ l zeleninového vývaru, 2 hrsti čerstvých bylin dle chut,i 50 g parmazánu, 150 ml bílého vína, sů,l mletý pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce balzamikového octa
V hlubší pánvi nebo v kastrolu necháme na polovině másla zesklovatět najemno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži a osmahneme ji. Zalijeme ji vínem a necháme ho odpařit. Přilijeme naběračku vývaru, za stálého míchání ho necháme vsáknout. Takto pokračujeme, až je rýže skoro měkká. Pak stáhneme nádobu z ohně, vmícháme zbylé máslo, nasekané bylinky, polovinu nastrouhaného parmazánu, sůl a pepř. Rizoto podáváme posypané zbylým parmazánem a pokapané olejem smíchaným s balzamikem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 14.