VELIKONOČNÍ RECEPTY: Špenátová roláda

POTŘEBUJETE: 400 g čerstvého špenátu, 5 vajec, 200 g smetanového sýra, sůl, 3 lžíce hladké mouky, prášek do pečiva, 3 stroužky česneku, tymián, parmazán, 12 sušených rajčat
Špenát spaříme ve vroucí vodě (asi 2 minuty), scedíme, necháme vychladnout. Vymačkáme z něj vodu a rozmixujeme se žloutky, 50 gramy sýra, solí, hladkou moukou a špetkou prášku do pečiva. Do směsi jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků, těsto natřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 12 minut. Zbylý sýr promícháme s prolisovaným česnekem, solí a tymiánem dle chuti. Pracovní desku posypeme strouhaným parmazánem, na něj překlopíme upečený plát těsta a opatrně stáhneme pečicí papír. Namažeme ji sýrovou směsí, posypeme nasekanými rajčaty a zarolujeme do rolády.
Více recptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 14.