Smetanová pokušení: Cheesecake s mascarpone a ovocem
POTŘEBUJETE: 130 g máslových sušenek, 80 g rozpuštěného másla, 1 lžíci medu,
Na krém: 200 g mascarpone Brazzale, 50 g medu, 125 g smetany ke šlehání, 38 % z La Formaggeria Gran Moravia, nastrouhanou kůru z 1 citronu ovoce
Sušenky dáme do sáčku a pomocí válečku je rozdrobíme. Drobečky vložíme do mísy, přidáme k nim rozpuštěné máslo a med a promícháme. Směsí naplníme formu a upěchujeme. Vložíme na hodinu do lednice. Mascarpone smícháme s medem a citronovou kůrou. Vyšleháme smetanu a šlehačku opatrně vmícháme do mascarpone. Krém pak naneseme na sušenkový základ. Navrch dáme kousky ovoce. Necháme opět vychladit.
Více receptů najdete v tištěném Aha! proženy číslo 13.