Smetanová pokušení: Mrkvový krém se sýrovým fondue
POTŘEBUJETE: 700 g mrkve, 1 snítku řapíkatého celeru, ½ cibule, 1 ½ l zeleninového vývaru, extra panenský olivový olej, sůl, mletý pepř, tymián Na fondue: 75 g smetany ke šlehání, 30 g sýru Taleggio z La Formaggeria Gran Moravia
Na oleji osmahneme najemno nakrájenou cibuli a řapíkatý celer, pak přidáme mrkev nakrájenou na malé kousky a necháme chvíli restovat. Přidáme tymián a zeleninový vývar, osolíme a opepříme. Vaříme asi 30 minut a poté tyčovým mixérem rozmixujeme. Pokud je krém příliš hustý, naředíme vývarem. Sýr Taleggio nakrájíme na kostičky a rozpustíme ve smetaně zahřívané na nízkou teplotu. Krém nalijeme do talířů a ozdobíme sýrovým fondue.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 13.