Zákusky s medem: Krémeš s vanilkovým krémem

POTŘEBUJETE: 300 g hladké mouky 50 g másla 100 g moučkového cukru 1 lžičku jedlé sody 1 lžíci medu 2 vejce
Na náplň: 1 l mléka 3 lžíce hrubé mouky 2 vanilkové pudinky v prášku 1 vanilkový cukr 150 g moučkového cukru 250 g másla
Z mouky, másla, cukru, sody, medu a vajec vypracujeme hladké těsto, uděláme z něj kouli, kterou rozdělíme na dvě části a vyválíme na pracovní desce na dva pláty. Ty upečeme na plechu s pečicím papírem při teplotě 180 °C dozlatova. Pečení netrvá dlouho, tak pozor, aby plátky neztvrdly. Z mléka, pudinku, obou cukrů a mouky uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout. Po vychladnutí mixérem vyšleháme spolu s máslem do hladkého krému. Tím bohatě potřeme jeden plát upečeného těsta a druhým ho přikryjeme. Necháme v lednici přes noc.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 12.