Vejce známá neznámá: Omeleta na řecký způsob
POTŘEBUJETE: 10 vajec, 1 hrst nasekané hladkolisté petržele, 2 lžíce olivového oleje, 1 velkou cibuli, 3 vyzrálá rajčata, 1 hrst černých oliv bez pecky, 100 g fety, sůl, mletý pepř
Vejce rozmícháme ve velké míse s nasekanou hladkolistou petrželí, solí a pepřem. Na velké pánvi s nepřilnavým povrchem vhodné do trouby rozehřejme olivový olej a osmažíme na něm na klínky nakrájenou cibuli dozlatova, trvá to asi 4 minuty. Přidáme olivy a nakrájená rajčata a restujeme další 2 minuty, až začnou rajčata měknout. Pak snížíme plamen a do pánve nalijeme rozšlehaná vejce. Mícháme, až začnou tuhnout, ale jsou stále tekutá. Pak rozdrobíme navrch fetu. Pánev vložíme do trouby pod gril na asi 5 až 6 minut, až se nafoukne a zezlátne.
Více receptů na vejce najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 11.