S ricottou v kuchyni: Kokosové sušenky

POTŘEBUJETE: 100 g ricotty, 180 g hladké mouky, 120 g cukru, 20 g mletého kokosu, 60 g másla, 1 žloutek, nastrouhanou kůru z 1 citronu, 1 lžičku kypřicího prášku, sůl, mléko, kokos na posyp
Ricottu vyšleháme s cukrem. Smícháme mouku se změklým máslem, přidáme ricottu, žloutek, citronovou kůru, kypřicí prášek, špetku soli a mletý kokos. Vypracujeme vláčné těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do ledničky alespoň na hodinu odpočinout. Pomoučenýma rukama pak z těsta vytváříme kuličky a vkládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Kuličky potřeme mlékem a posypeme mletým kokosem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 16 – 17 minut dorůžova.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.