S ricottou v kuchyni: Špenátový krém s nočky

POTŘEBUJETE: 1 šalotku, 4 stroužky česneku, máslo, 1 ½ l zeleninového vývaru, 500 g čerstvého špenátu, 150 ml smetany ke šlehání, sůl, mletý pepř, čerstvé oregano, 150 g ricotty, 4 plátky opečené pancetty
V hrnci rozehřejeme máslo a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli s nasekaným česnekem. Přilijeme vývar a necháme lehce provařit. Poté vložíme špenát. Pár lístků si necháme stranou na ozdobu. Vaříme dalších 10 minut. Dochutíme smetanou (trochu si necháme stranou), solí, pepřem a bylinkami. Polévku rozmixujeme na hustý krém. Ricottu rozšleháme se dvěma lžícemi smetany. Na talíře tvoříme dvěma lžičkami malé nočky. Zalijeme špenátovým krémem a ozdobíme plátky pancetty, kterou jsme opekli na pánvi dokřupava, a čerstvého špenátu.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.