ŘÍZKY ZNÁMÉ I NEZNÁMÉ: Obrácené s cibulí

POTŘEBUJETE: 4 řízky (vepřové nebo kuřecí), sůl, mletý pepř, mletý sušený česnek, 2 vejce, strouhanku, máslo, olej, 2 cibule
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme sušeným česnekem. Obalíme nejprve ve strouhance, kterou do masa vklepeme rukou nebo paličkou. Poté obalíme ve vejcích rozšlehaných s trochou mléka. Ihned klademe na pánev s rozpáleným olejem a smažíme z obou stran. Maso vyjmeme a na stejné pánvi opečeme na proužky nebo na kolečka nakrájenou cibuli. Pak ji přendáme do pekáčku, na ni položíme maso a kousky másla. Podlijeme troškou vody a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 25 minut. Přeléváme výpekem, aby řízky byly šťavnaté. Podáváme s bramborovou přílohou.
Více rceptů na řízky najdete v tištěném Aha pro ženy číslo 9.