Zdravá hlíva ústřičná: Guláš se smetanou
POTŘEBUJETE: 500 g hlívy ústřičné, 2 cibule, 3 papriky, 2 rajčata, 1 kelímek zakysané smetany, 1 lžíci hladké mouky, sádlo, sůl, mletý pepř , kmín, mletou sladkou papriku
Hlívu pokrájíme na kousky a s kmínem ji ve trošce vody podusíme do poloměkka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji najemno a na sádle v hrnci osmažíme dorůžova, přidáme lžičku mleté sladké papriky a orestujeme. Papriky a rajčata nakrájíme a přidáme do hrnce. Dusíme. V zakysané smetaně rozmícháme mouku a přidáme k hlívě, necháme provařit. Přidáme do hrnce se zeleninou a ještě necháme prohřát. Podáváme s pečivem nebo těstovinami.
Více hlívových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.