LEVNÉ RECEPTY: Křupavé bramboráky se zeleninou
POTŘEBUJETE: 6 větších brambor 3 mrkve 2 cibule 4 stroužky česneku 100 g anglické slaniny 1 lžičku mletého kmínu 2 lžíce nasekaných čerstvých bylinek 3 vejce 4 lžíce polohrubé mouky a další dle potřeby 1 lžičku soli, pepř, rostlinný olej na smažení
Oloupané brambory, mrkve, cibule a stroužky česneku nastrouháme v robotu nahrubo a přendáme do velké mísy. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu (lze vynechat), vyklepneme vajíčka, zasypeme nasekanými bylinkami, solí, kmínem a pepřem. Začneme přisypávat mouku – směs dobře promícháme. Vajíčko s moukou a škrobem z brambor by mělo vytvořit těstíčko, které udrží zeleninu na pánvi dohromady. Necháme 10 minut odstát, brambory pustí trochu vody a směs bude tekutější. Na pánvi rozehřejeme olej, nabereme vrchovatou lžíci těstíčka a rozprostřeme na pánev. Smažíme dozlatova, poté necháme odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách.
Více receptů, které moc nestojí najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.