LEVNÉ RECEPTY: Pečené fazole

POTŘEBUJETE: 300 g bílých fazolí, 1 mrkev, 1 stonek řapíkatého celeru, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 200 g slaniny, 3 lžíce rajčatového protlaku, 1 plechovku pasírovaných rajčat, 1 lžíci octa, olej, sůl, cukr, pepř
Fazole předem namočíme a uvaříme podle návodu do měkka (nesmí se rozpadat). Mrkev oloupeme a spolu s celerem nakrájíme na drobné kostičky. Cibuli a česnek očistíme a nasekáme na drobno. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky. V pánvi nebo hrnci, které jsou vhodné do trouby, rozehřejeme olej a krátce na něm orestujeme slaninu. Přidáme cibuli a česnek a necháme zesklovatět. Přimícháme mrkev, celer, sůl a na mírnějším ohni restujeme asi 10 minut, doku zelenina nezměkne. Přidáme protlak, rajčata a přivedeme k varu. Dochutím solí, cukrem a pepřem. Přisypeme uvařené fazole, promícháme a dáme do trouby předehřáté na 180 °C. Za občasného míchání pečeme do zhoustnutí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.