LEVNÉ RECEPTY: Pelmeně s mletým masem a zakysanou smetanou
POTŘEBUJETE: 300 g hladké mouky, 350 g mletého masa, 1 cibuli, vývar na zavaření, máslo, zakysanou smetanu, sůl a pepř
Mouku, asi 4 lžíce vody a špetku soli zpracujeme na tužší těsto a zakryté ho necháme půlhodinku uležet. Poté těsto rozválíme a skleničkou nebo vykrajovátkem z něj tvoříme placičky o průměru asi 5 cm. Na každou z nich položíme trochu směsi mletého masa, cibule, soli a pepře. Přeložíme ji na polovinu a okraje přimáčkneme k sobě (můžeme ještě přitisknout špičky k sobě tak, že vypadají jako tortellini). Vkládáme je do vroucí osolené vody nebo vývaru a vaříme přibližně 6 minut. Horké pelmeně na talíři přelijeme rozpuštěným máslem a zakysanou smetanou.
VÍCE LEVNÝCH RECEPTŮ NAJDETE V TIŠTĚNÉM AHA! PRO ŽEN ČÍSLO 7.