Zdravá hlíva ústřičná: Dršťková polévka z hlívy

POTŘEBUJETE: 500 g hlívy ústřičné, 2 cibule, 3 lžíce oleje, 2 lžíce mleté sladké papriky, 2 lžíce sušené majoránky, chilli koření, 1 l zeleninového vývaru, 2 stroužky česneku, sušenou majoránku, sůl, hladkou mouku
Hlívu očistíme a nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci na rozehřátém oleji cibuli orestujeme, když zesklovatí, nasypeme na ni sušenou majoránku a přidáme hlívu. Osolíme a pomalu dusíme 5 až 10 minut. Pak přidáme mletou papriku a špetku chilli koření. Restujeme 2 minuty, zalijeme vroucím vývarem a vše povaříme doměkka. Asi 2 lžičky mouky rozmícháme s vodou a mouku zahustíme. Necháme provařit, dochutíme utřeným česnekem se solí.
Víve receptů z hlívy najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.