Zdravá hlíva ústřičná: Rizoto s hlívou
POTŘEBUJETE: 250 g hlívy ústřičné 250 g rýže 2 cibule 100 ml bílého vína 500 ml kuřecího vývaru 100 g parmazánu sůl mletý pepř 2 lžíce másla
Nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na lžíci rozpuštěného másla, zalijeme vínem a necháme přejít varem. Přidáme rýži, osolíme a asi 2 minuty mícháme. Zalijeme připraveným vývarem a dusíme na mírném ohni pod pokličkou, dokud se neodpaří tekutina. Očištěnou hlívu ústřičnou nakrájíme na kostky, opečeme na zbylém másle, osolíme, opepříme, podlijeme vývarem a podusíme. Hlívu ústřičnou smícháme s připravenou rýží a posypeme strouhaným parmazánem.
Více hlívových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.