Zdravá hlíva ústřičná: Hlívová sekaná

POTŘEBUJETE: 500 g hlívy ústřičné, 4 vejce, 1 větší cibuli, olej ,česnek dle chuti, 200 g strouhaného čedaru, bylinky (petrželku, pažitku…), 1 lžíci dijonské hořčice, sůl, mletý pepř, sušená rajčata, 3 lžíce psyllia (sušená vláknina), tuk a strouhanku na formu
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kousky a orestujme na oleji, dáme stranou. Hlívu očistíme, najemno pokrájíme a promícháme se strouhaným sýrem, prolisovaným česnekem, nasekanými bylinkami, nasekanými sušenými rajčaty, vejci, hořčicí a vlákninou. Vytvoříme hmotu, kterou ochutíme solí a pepřem. Vložíme do tukem vymazané a strouhankou vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 40 minut.
Více hlívových receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 8.