ŘÍZKY ZNÁMÉ I NEZNÁMÉ: Kyjevský s česnekovým máslem

POTŘEBUJETE: 4 kuřecí prsa, 1 vejce, sůl, mletý pepř, hladkou mouku, 1 citron, strouhanku, 2 stroužky česneku,, 4 lžíce nasekané hladkolisté petrželky, 100 g másla, 40 g parmazánu
Den nebo dva předem si připravíme máslo. Změklé máslo promícháme s prolisovaným česnekem, nasekanou petrželku, parmazán a vymačkanou šťávu z citronu. Uděláme váleček, zabalíme do potravinářské fólie a dáme do lednice. Do řízků uděláme ostrým nožem kapsu, do každé vložíme 2 plátky ochuceného másla a kapsu uzavřeme. Do mouky vmícháme sůl a pepř, do strouhanky nastrouhanou citronovou kůru. Vejce prošleháme. Kapsy obalíme klasicky v trojobalu a klademe na pánev vhodnou s rozehřátým zbylým ochuceným máslem. Řízky opečeme dozlatova z obou stran, pak pánev vložíme do vyhřáté trouby na 190 °C a dopékáme 10 – 20 minut podle velikosti řízků.
Více receptů na řízky najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 9.