S ricottou v kuchyni: Nákyp s cuketou

POTŘEBUJETE: 350 g ricotty, 150 g smetany, 2 vejce, 1 hrst nastrouhaného sýru Gran Moravia, 1 větší cuketu, máslo, sůl, mletý pepř ,1rajčatovou passatu s bazalkou, 1 lžičku cukru
Rozmícháme ricottu se smetanou, vejci a nastrouhaným sýrem. Osolíme a opepříme a mícháme, až vznikne hladký krém. Cuketu omyjeme, oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a vmícháme do krému. Malé pečicí formičky vymažeme máslem a naplníme je do tří čtvrtin krémem. Dáme péct do trouby při 180 °C na 15 minut, až budou nákypy pěkně vyběhlé a lehce nazlátlé. Rajčatovou passatu svaříme spolu s trochou olivového oleje, špetkou soli a cukru. Nákypy vyklepneme z formičky a podáváme s rajčatovou omáčkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 10.