LEVNÉ RECEPTY: Kapustové karbanátky s mletým masem

POTŘEBUJETE: 500 g mletého masa, 1 menší kapustu, 2 vejce, 250 ml mléka, 1 cibuli, 4 stroužky česneku, sůl, mletý pepř, strouhanku, hladkou mouku, olej
Kapustu nakrájíme na malé kousky, povaříme v osolené vodě a necháme okapat. Najemno nakrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme osmahnutou cibuli, kapustu a jedno rozšlehané vejce (můžeme přidat trochu mléka). Do směsi prolisujeme česnek a podle hustoty přidáme strouhanku. Rukama směs prohněteme, aby se všechny ingredience propojily, a vytvoříme kuličky (o něco menší než pěst), lehce je splácneme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Vkládáme je do rozpáleného oleje a z obou stran osmažíme dozlatova.
Více levných receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.