LEVNÉ RECEPTY: Pohanka se zeleninou

POTŘEBUJETE: 2 hrnky suché pohanky, 4 hrnky vody, 2 kostky kvasnic, 8 stroužků česneku, 1 menší pórek, olej, majoránku, zeleninový bujon, sůl
Na oleji osmahneme pórek, po chvíli vložíme rozmačkané kvasnice a znovu dusíme. Dále přisypeme pohanku, kterou jsme na cedníku nejprve propláchli, a hned dolijeme vodu, osolíme, dochutíme majoránkou a bujonem. Pohanka při přípravě značně nabude na objemu, proto v případě potřeby doléváme vodu i během vaření na mírném ohni. Vaříme zhruba 20 minut. Ke konci vaření přidáme čerstvý rozmačkaný česnek. Na talířích zdobíme sterilovanými okurkami a další zeleninou podle chuti. Pokrm můžeme jíst samotný, nebo jej využijeme jako přílohu, případně podáváme s pečivem.
Více levných receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.