LEVNÉ RECEPTY: Rajčatová polévka

POTŘEBUJETE: 1 plechovku sekaných rajčat, 1 střední cibuli, 2 lžíce hladké mouky, 1,5 l vývaru, 1 plechovku rajského protlaku (à 80 g), 2 lžíce oleje, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček černého pepře, 3 hřebíčky, 1 bobkový list, cukr, sůl, mletý pepř, petrželku
Na kapání: 4 lžíce polohrubé mouky 1 vejce
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Koření zabalíme do plátýnka a zajistíme provázkem. V hrnci rozehřejeme máslo, na kterém necháme zesklovatět cibuli. Přisypeme mouku a vzniklou jíšku restujeme asi dvě minuty. Poté do směsi vmícháme protlak, dusíme další dvě minuty a zalijeme vývarem. Osolíme, opepříme, přidáme pytlíček s kořením a rajčata a podle chuti také cukr. Necháme vařit asi 20 minut a přejdeme na přípravu kapání. V misce vidličkou rozšleháme vajíčko, přidáme polohrubou mouku, trochu osolíme. Podle potřeby přidáme mouku, aby nám vzniklo husté těstíčko. Z něj nabíráme lžičkou malé kousky, které zavaříme do polévky až nakonec. Na talíři ozdobíme petrželkou.
VÍCE LEVNÝCH RECEPTŮ NAJDETE V TIŠTĚNÉM AHA! PRO ŽENY ČÍSLO 7.