Těstoviny rychle a chutně: S květákovo-dýňovou omáčkou
POTŘEBUJETE: 240 g celozrnných těstovin 300 g máslové dýně 1 papriku 1 střední květák 3 lžíce olivového oleje 2 stroužky česneku 1 lžíci lahůdkového droždí (nejde o klasické droždí do těsta, ale o ochucovadlo) 200 ml zeleninového vývaru sůl mletý pepř 1 hrst nasekané petrželky 100 g vlašských ořechů
Papriku s dýní oloupeme, nakrájíme a společně s růžičkami květáku dáme na plech s pečicím papírem, Polijeme olejem, osolíme, opepříme a dáme péct do předehřáté trouby na 175 °C na 35 – 40 minut. Mezitím těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Upečenou zeleninu necháme vychladnout, dáme ji do mixéru a umixujeme dohladka s česnekem, droždím a vývarem. Těstoviny a omáčku smícháme a podáváme posypané ořechy a petrželkou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 6.