Recepty na pečivo: Burgerové bulky

POTŘEBUJETE: 1 lžíci sušeného droždí, 120 ml teplé vody, 120 ml mléka, 1 velké vejce ,2 lžíce rostlinného oleje,, 2 lžíce třtinového cukru, 1 lžičku mořské soli, 375 g hladké mouky, 1 lžíci rozpuštěného másla, semínka na posypání (sezam, mák, lněné semínko)
Do mísy dáme Začátek formuláře Do mísy teplou vodu s droždím a promícháme, dokud se nerozpustí. V druhé míse smícháme mléko, vejce, olej, cukr a sůl. Obě směsi spojíme a postupně přidáváme mouku. Těsto zpracujeme, dokud nebude krásně hladké, pružné a lehce lepivé, přitom se ale nebude lepit na stěny nádoby. Těsto necháme kynout hodinu na teplém místě přikryté utěrkou. Pak ho vyklopíme na pomoučený vál, rozdělíme na 8 stejných dílů a vytvarujeme bulky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem. Bulky přikryjeme utěrkou a necháme kynout 30 – 40 minut. Troubu předehřejeme na 185 °C. Pro matný povrch vykynuté bulky potíráme rozpuštěným máslem, pro povrch lesklý pak rozšlehaným vejcem. Posypeme je semínky a pečeme dozlatova 15 – 18 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 16.