Recepty z vajec: Vaječná pomazánka
Pokud vám po Velikonocích zůstalo pár nabarvených, natvrdo uvařených vajec (i když letos kvůli absenci tradičního koledování nejspíš o něco míň), zkuste si z nich umíchat, uvařit nebo upéct nějakou tu dobrotu. Zkrátka aby se všechna vajíčka hezky zužitkovala. Připravili jsme pro vás tucet inspirativních receptů na slané vaječné pokrmy. První tři pocházejí z kuchyně šéfkuchaře pražského hotelu Duo Radka Pálky.
Vaječná pomazánka
4 natvrdo uvařená vejce
100 g másla
1 lžičku hořčice
petrželku
sůl
Máslo utřeme se žloutky. Přidáme hořčici, nasekanou petrželku a nakonec nasekané bílky. Osolíme a promícháme.
Více receptů najdete v tštěném Aha! pro ženy číslo 15.