Recepty z vajec: Vaječná tlačenka z formiček
POTŘEBUJETE: 1 sáček želatiny na vaječnou tlačenku, 1 sklenici sterilované zeleniny Moravanka, 250 g majonézy Delikátní Hellmans, 200 g kvalitní šunky, 150 ml láku z kyselých okurek, 150 ml láku z Moravanky, 6 natvrdo uvařených vajec, 1 gelový zeleninový nebo kuřecí bujon, 1 menší cibuli, vhodné formičky
Moravanku necháme vykapat na sítku a lák z ní zachytíme do misky, okapanou zeleninu (bez feferonky), cibuli, šunku a vajíčka nakrájíme nadrobno. Lák z Moravanky doplníme lákem z okurek tak, aby bylo tekutiny 300 ml. Do kastrůlku nalijeme 150 ml láku, přidáme želatinu a uvedeme k varu, pak sundáme ze zdroje tepla a necháme vychladnout. Ve zbytku láku převaříme bujon a taktéž necháme zchladnout. Do misky k zelenině a vejcím přidáme majonézu a převařenou želatinu a bujon, vše důkladně promícháme a směsí naplníme buď muffinové nebo jiné formičky, případn fresh folií vysteleme formu na srnčí hřbet a hmotu do ní nalejeme. Necháme ideálně přes noc ztuhnout v lednici. Podáváme s pečivem.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.