LETNÍ ZELENINA: Cannelloni s ricottou
POTŘEBUJETE:
750 g středních cuket
sůl
mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
250 g ricotty
kůru z 1 citronu
2 velké konzervy pokrájených rajčat
2 bobkové listy
1 lžičku třtinového cukru
12 kusů cannelloni
strouhaný parmazán
Cukety nastrouháme nahrubo, lehce je osolíme a necháme v cedníku vypotit. V pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, přidáme vykapané cukety a zvolna je asi 10 minut restujeme. Přidáme polovinu nasekaného česneku, dále restujeme, až se tekutina odpaří. Odstavíme a směs necháme vychladnout. Poté do ní vmícháme ricottu, nastrouhanou citronovou kůru, sůl a pepř dle chuti. Směsí naplníme cannelloni. Na omáčku zahřejeme v kastrolu zbylý olej, opečeme na něm zbylý česnek a přidáme rajčata, bobkové listy a cukr. Necháme vařit asi 20 minut, až omáčka zhoustne. Pak vyjmeme bobkový list. Do zapékací misky dáme polovinu omáčky, na ni vyskládáme cannelloni, přelijeme je omáčkou a posypeme parmazánem. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26.