LETNÍ ZELENINA: Kapustový salát
POTŘEBUJETE:
1 kapustu
2 mrkve
100 g anglické slaniny
1 hrst vlašských ořechů nebo mandlí
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce dijonské hořčice
šťávu z ½ citrónu
sůl
mletý pepř
Kapustu rozdělíme na jednotlivé listy, ze kterých vykrojíme košťál a tuhé části, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Mrkev také omyjeme, očistíme a nakrájíme na nudličky, nebo škrabkou vytvoříme hoblinky. Zeleninu přes cedník zalijeme vroucí vodou a necháme okapat a zchladnout. Slaninu krátce orestujeme na pánvi a přidáme k ní na 2 – 3 minuty ořechy a vše smícháme se zeleninou. Z hořčice, olivového oleje, citrónové šťávy, soli a pepře vytvoříme zálivku – je potřeba ji dobře rozmíchat, aby vznikla homogenní směs, kterou pak zalijeme salát. Dobře promícháme a můžeme podávat.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26.