LETNÍ ZELENINA: Čokoládový koláč z cukety
POTŘEBUJETE:
2 vejce
1 ½ hrnku cukru krupice
½ hrnku rozpuštěného másla
2 hrnky oloupané a nastrouhané cukety bez semínek
1 ½ hrnku polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
1 ½ lžičky prášku do pečiva
½ hrnku holandského kakaa
¼ hrnku uvařené kávy
½ hrnku jogurtu
1 lžičku soli
1 hrnek nasekané čokolády
tuk a mouku na formu
Vyšleháme vejce a cukr do světlé pěny. Přidáme rozpuštěné máslo a dále šleháme do hladkého krému. Vmícháme najemno nastrouhanou cuketu. Smícháme obě mouky s práškem do pečiva, solí a kakaem. Přidáme do směsi a opět důkladně promícháme. Nakonec vmícháme jogurt a kávu. Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou. Vylijeme do ní těsto a posypeme nasekanou čokoládou. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 až 40 minut. Zkusíme špejlí.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 26.