Masové nudličky: Kuřecí v ryzlinkové omáčce
POTŘEBUJETE: 75 g uzené slaniny, 200 g šalotky, 2 stroužky česneku, 200 g malých žampionů, 500 g kuřecích prsou, 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, 500 ml suchého bílého vína (ryzlink), sůl, mletý pepř, 2 bobkové listy, 1 sušeného tymiánu, ½ citronu
V pánvi rozpustíme lžíci másla, osmahneme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Přidáme nasekanou šalotku, prolisovaný česnek a osmahneme. Žampiony očistíme a přidáme do pánve. Promícháme a po chvíli vše vyjmeme. Do pánve dáma druhou lžíci másla a opečeme na něm nakrájené maso. Opékáme asi 2 minuty, pak maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou a zpěníme. Podlijeme vínem, přidáme sůl, pepř a koření. Povaříme asi 4 minuty. Do omáčky vmícháme houbovou směs a maso a ještě prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a nastrouhanou kůrou.
Více receptů najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 15.