Zvěřinové ragú se hodí na nedělní oběd!
POTŘEBUJETE: 650 g masa ze zvěřiny (jelení, srnčí nebo z divočáka), 40 g sádla, 30 g cibule, 80 g kořenové zeleniny, 30 g hladké mouky, petrželovou nať, sůl, 2 lžíce červeného vína, citrónovou šťávu nebo oce, cukr
Dobře odleželé maso ze stehna nebo lopatky pokrájíme na kostky. Na sádle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, osolíme, opražíme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem z kostí a dusíme. Asi po hodině přidáme očištěnou, umytou a nastrouhanou zeleninovou směs a za častého podlévání dusíme do měkka. Ze sádla a mouky uděláme jíšku, rozředíme ji vodou nebo vývarem, povaříme a přidáme k masu. Nakonec přidáme posekanou petrželovou nať, červené víno, citrónovou šťávu a lžičku cukru. Podáváme s bramborovou kaší.
Více receptů nejen na maso najdete v tištěném Aha! pro ženy číslo 7.