Opravdová masová pochoutka: Jehněčí kotletky podle Veroniky Poláčkové
Nevíte si rady, jak připravit jehněčí? Pak zkuste tento recept!
POTŘEBUJETE:
400 g jehněčích kotletek
2 lžíce oleje
2 lžičky koncentrovaného rajčatového protlaku
2 lžíce sójové omáčky
3 lžičky česnekového pepře se sezamem
sůl
50 ml červeného vína
JAK NA TO:
Jehněčí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější plátky. Do misky dáme olej, protlak, sójovou omáčku, česnekový pepř a vše promícháme na hladkou marinádu. Do připravené marinády naložíme nakrájené kotletky a v chladničce marinujeme 24 hodin. Marinované kotletky osmažíme na pánvi z obou stran, poté maso dusíme pod pokličkou doměkka a dle potřeby podléváme horkou vodou a obracíme. Když máme maso měkké, podlijeme ho červeným vínem, které necháme odpařit. Dle chuti osolíme. Podáváme s různě upravenými bramborami.