Tip od Magdy (38) z Klobouk u Brna k přípravě asijské kuchyně: Orientální ocet!
Netradiční orientální ocet si snadno vyrobíte sama doma. Tady je recept od naší čtenářky Magdy!
POTŘEBUJETE:
✔ 1 zázvor (velikosti palce)
✔ 3 lístky šalvěje
✔ 1 snítka rozmarýnu
✔ 3 bobkové listy
✔ 1 lžička hřebíčku
✔ 1 skořice ✔ 3 šalotky
✔ 10 g hořčičného semínka
✔ 3 ks badyánu
✔ 10 g drceného pepře
✔ kůra z poloviny pomeranče
✔ 1/2 l bílého vinného octa
JAK NA TO:
1. Bobkové listy natrhneme, pepř podrtíme a šalotku nakrájíme. Pomerančovou kůru před použitím omyjeme a osušíme.
2. Všechny suroviny naskládáme do vhodné lahve a zalijeme octem. Pokud používáme čerstvé bylinky (šalvěj, rozmarýn), dbáme na to, aby byly potopené.