Recept podle Romany (45) ze Sedlce u Mikulova: Připravte si domácí vegetu!
Máte ze zahrádky dostatek domácí zeleniny? Pak si vyrobte vlastní poctivou vegetu podle naší čtenářky Romany.
POTŘEBUJETE:
✔ mrkev
✔ celer
✔ petržel
✔ zelené natě libečku petržele a pažitky
✔ česnek
✔ cibuli (kdo má rád pikantní, tak může přidat i feferonku)
JAK NA TO:
1. Celer, mrkev a petržel strouháme na hrubé straně struhadla. Cibuli, česnek
a zelené natě krájíme nadrobno nožem. Vše sušíme na pečicím papíru, nejlépe na sluníčku.
2. Sušenou zeleninou plníme sklenice a dobře uzavřené skladujeme na suchém místě. Takto zpracovaná zelenina se hodí do různých vývarů a jiných polévek nebo do přírodních šťáv pod maso.
Tip od Romany:
Sušená zelenina vydrží po celou sezonu, a když ji nasypete do hezkých skleněných dóz, tak bude v kuchyni i pěknou dekorací.