Veronika Žilková jde do politiky (52): Herectví už nevynáší? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Veronika Žilková jde do politiky (52): Herectví už nevynáší?

Veronika Žilková se chce v komunální politice starat o odpadky a nebýt pokrytec!
Veronika Žilková se chce v komunální politice starat o odpadky a nebýt pokrytec! (Foto Aha! – Marek Pátek,ČTK, ara)

Tak a teď už toho má paní ministrová právě dost. V této zemi nefunguje nic pořádně, snad kromě resortu obrany, který vede její manžel! S tím se musí něco udělat a nejlépe na to jít od lesa. Veronika Žilková se rozhodla kandidovat v komunálních volbách a stát se dalším vlivným politikem v rozvětvené rodině. Sama ovšem tvrdí, že žádné politické ambice nemá.

Jsem mocný občan, ne pokrytec!
Veronika Žilková zřejmě na poslanecké křeslo nepomýšlí, ale k politice ji vedou ryze praktická hlediska. Jak by mohla například zabránit stavbě čtyřproudové dálnice na svém pozemku, když se radní o petice ani odpor obyvatelstva nezajímají? Je třeba se angažovat jako občan. "Prostě si uvědomit, jakou mám já - občan velkou moc. A nebýt pokrytec. Když nejsme schopny se vzbouřit ani jako matky ve škole, kde už tři roky máme vši, tak nám pak těžko vadí křiváci jinde," rozhorlila se herečka v rozhovoru pro web ona.idnes.cz.


Prostá vesnická žena
Zaťatá divadelnice by se svou náturou mohla v politice uspět a své případné oponenty hravě přesvědčit, že jsou na omylu. "Já nemám žádné politické ambice, ale záleží mi na mé vesnici. Mám občanské a mateřské ambice, to je můj volební program. Jde mi o to, aby byly v ulicích mé čtvrti retardéry a auta tudy nejezdila sto dvaceti kilometrovou rychlostí. A o to, aby sběrné suroviny neměly otevřeno jen dopoledne a lidé neházeli odpadky všude kolem," ukazuje se Žilkové cit pro životní prostředí.
Herci tu mají tvrdý chleba...
Od té doby, co je Martin Stropnický ministrem se prý nezměnila. "Ne. Pořád jezdím metrem, zatímco mého muže odváží ráno služební vůz. Jinak se mi spíš víc příležitostí zavřelo, než otevřelo. Ale konkrétní být nechci, jde o běžné věci. Naštěstí jsem na nepřízeň lidí zvyklá. Obecné opovržení herečkou, notabene tou, která má kolem sebe umělou realitu vytvořenou bulvárem, je mi důvěrně známo. Víte, v našich končinách je být hercem skoro Kainovo znamení. A v tomhle ohledu se v mém životě nezměnilo nic," zoufá si paní ministrová a má pravdu. Zároveň štěstí, že se neoddala komediantskému řemeslu v době středověku, protože to by na tom byla mnohem hůř!



Přečtěte si
sofina12
25. 8. 2014 • 10:13

Normální ? Co je to normální ? To je pouze subjektivní názor. Vy si patrně myslíte,že jste normální, ale nemusí to tak být. .... Já si myslím že paní Žilková by do politiky klidně mohla jít a je pozitivní, že jí aspoň na něčem záleží a není ignorantka. Jen si myslím že má mnoho aktivit a nebude mít dost času. Takže to teď doporučuji Vám, začněte rozhodovat vy za " normální lidi ". Budu nejspíš emigrovat

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.