20 let od sebevraždy Jiřího Brabce (†63): Tady byl před smrtí šťastný | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

20 let od sebevraždy Jiřího Brabce (†63): Tady byl před smrtí šťastný

Svatba Šárky Rezkové a Jiřího Brabce (†63)
Svatba Šárky Rezkové a Jiřího Brabce (†63) (archiv Š. Rezkové)

Neuvěřitelných 20 let uplynulo 17. listopadu od tragické smrti country legendy Jiřího Brabce (†63). Těžce zadlužený muzikant se tehdy zastřelil na pronajaté chalupě v jihočeském Božejově. Vdova Šárka Rezková (54) při té příležitosti otevřela důkladně uložené rodinné album a vytáhla na světlo snímky z posledních týdnů manželova života.

Celých 20 let si interpretka hitu Borůvková pokládala otázku: „Proč to udělal? Proč nás tady nechal?“ V souvislosti s letošním výročím se ale rozhodla pro velkou změnu.

Uzavřená kapitola

„Uzavřela jsem to v sobě. Myslím, že ty dvě desetiletí jsem se tím trápila hodně,“ řekla deníku Aha! Šárka. Paradoxně ale právě v roce výročí manželovy smrti jí ze života odešel další důležitý muž. Definitivně se totiž rozešla se svým dlouholetým partnerem Mirkem Kolodziejem (54). „Ten se mnou tu káru po Jiřího smrti táhl dál, i když byl v jeho stínu – jak sám říkal... Nevadilo mu to,“ popsala zpěvačka.

Šárka Rezková o pobytu v léčebně i odchodu syna z domova

Video se připravuje ...

Život v klidu

Ta je teď sice bez chlapa, zato plná energie. „Chci žít už v klidu, lásce a pracovat. Tím myslím můj další život, muziku a zpívání. Podřídila jsem a obětovala zpívání hodně. I některé situace lámala přes koleno. Ostatně jako občas každý. Snad zvládnu novou cestu životem,“ dodala zpěvačka a poskytla deníku Aha! vzpomínkové fotky na život s Jiřím Brabcem, na nichž je mimo jiné zvěčněný několik dnů před smrtí, když choval v náručí tehdy čtyřměsíčního syna Dominika.

Štěstí se synem

Na muzikantovi bylo v posledních měsících vidět, že má, starosti. Byl strhaný v obličeji a nebyl to on. Alespoň na chvíli šťastný byl jen se svým synem Dominikem, který se narodil v létě. V listopadu se přesto táta Brabec zastřelil...

Peníze od lichvářů

Jiří Brabec se na chalupě v Božejově zastřelil legálně drženou zbraní. Před tím se od roku 2001 podílel na výstavbě společensko-kulturního komplexu v Praze-Dolních Chabrech. Zajišťoval finanční a technické prostředky na jeho stavbu a provoz.

V této souvislosti uzavřel smlouvy o finančním zabezpečení s některými zprostředkovateli, jimž poskytoval i větší obnosy peněz za příslib několikamilionového úvěru. „V řadě případů se však jednalo o podvodníky, kteří bezostyšně inkasovali finanční prostředky ve stovkách tisíců korun na tzv. režijní náklady, aniž by požadované krytí na předmětný projekt později v dohodnutém termínu poskytli,“ vzpomínala Rezková. Její právník na ně tehdy podal trestní oznámení pro podezření ze spáchání podvodu.

V letadle zemřel starosta! Žokej zanechal dopis. A Yvonne plánovala pohřeb

Video se připravuje ...

Kvůli penězům na projekt se Brabec začal obracet nejen na své přátele a známé, ale i na lichváře. „O těchto finančních operacích jsem neměla žádné informace. Mohu však svoje tvrzení doložit listinami, které jsem po jeho smrti nalezla a jejichž obsah podle mého názoru hraničí s vydíráním a útiskem mého zesnulého manžela,“ prohlásila tehdy.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.