Za smrtí Třísky tajný rituál! Kde skončily miliony za pojistku? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Za smrtí Třísky tajný rituál! Kde skončily miliony za pojistku?

I přes snahu záchranářů slavný herec těžkým zraněním podlehl.
I přes snahu záchranářů slavný herec těžkým zraněním podlehl. (reprofoto reklama Letiště Václava Havla, archiv)

Tragická smrt Jana Třísky (†80) po pádu do Vltavy před šesti roky šokovala celou republiku. Často se skloňovalo slova sebevražda, což ovšem přítel populárního umělce dodnes rezolutně odmítá. Jiří Mádl (36) má jasno!

Legenda československé kinematografie tehdy přiletěla ze svého kalifornského domova do Česka, aby pod taktovkou Jířího Mádla natočila film s názvem Na střeše. 

„Honza Tříska byl v perfektní kondici a těšil se na velikánskou roli. Poslední měsíce nežil ničím jiným. Představa, že by přiletěl z Kalifornie, absolvoval kostýmní zkoušky a šel ukončit život, je naprosto hloupá. Vymstil se mu jeho rituál návštěvy Karlova mostu, který dělal před natáčením každýho novýho filmu,“ odhalil herec a režisér v jedné osobě na sociální síti. 

A v čem ten Třískův letitý obřad vlastně spočíval? Na starodávném a magií opředeném místě se před každou první klapkou snažil načerpat energii a klid. Při pohybu na zábradlí ovšem tentokrát herec ztratil balanc a zřítil se do Vltavy, odkud ho v bezvědomí vylovili turisté z výletního parníku. O dva dny později pak talentovaný umělec na následky zranění bohužel zemřel. A protože se sebevražda či cizí zavinění neprokázalo, obdržel filmový štáb pojistnou kompenzaci ve výši tří a půl milionu korun. Zemřelého v bijáku nahradil Alois Švehlík (84).

Medailonek: Jan Tříska

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.