Herečka Jiřina Bohdalová (88): SETKÁNÍ, KTERÉ NEČEKALA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herečka Jiřina Bohdalová (88): SETKÁNÍ, KTERÉ NEČEKALA!

Jiřina Bohdalová
Jiřina Bohdalová (Blesk:Pavel Machan, David Kundrát - Czech News Center a.s.)

Za rok a kousek jí bude devadesát, ale na jevišti trsá rokenrol jako čamrda! Jiřina Bohdalová (88) před natřískaným hledištěm konečně odehrála premiéru očekávané Gin Game, jeden důležitý člověk však chyběl. V tu chvíli totiž ležel na operačním stole! I přesto však byla herečka z nečekaného setkání s mnoha svými nejbližšími nadšená.

V Divadle Na Jezerce si hru, o které Bohdalová prohlásila, že bude její poslední divadelní premiérou, nenechali ujít producent František Janeček (75), herec Martin Dejdar (54), moderátor Libor Bouček (39), generální ředitel ČT Petr Dvořák (55), herec Milan Šteindler (62) či režisér Jiří Strach (46). Naopak režisér Zdeněk Zelenka (65), který bývá po hereččině boku vidět asi nejčastěji, chyběl.

V těch chvílích se totiž budil z narkózy po operaci, při níž mu lékaři vyměnili kyčelní kloub. „Lékaři se divili, že jsem chtěl hned po operaci odejít domů,“ smál se Zelenka po úspěšném zákroku, který ho ale na dva měsíce upoutá na lůžko. „Čeká mě teď týden v nemocnici a pak několik týdnů na rehabilitacích,“ dodal autor Nesmrtelné tety či cyklu Ach, ty vraždy právě s Bohdalovou.

Jiřině s hereckým parťákem Milanem Kňažkem (74) však aplaudovala její rodina ve složení Simona Stašová (64), její syn Vojta (24) a přítel Ľubomír Focko (65). Zelenka hru viděl už s předstihem na předpremiéře. „Hra o dvou lidech a vyprodané hlediště se dvě hodiny směje, dojímá, s úžasem sleduje vývoj vztahu dvou zcela odlišných postav. Smích i slzy, jaká to vzácnost!“ chválil režisér s tím, jak je obdivuhodné, že herečka ve svém věku náročnou hru zvládá.

Potlesk ve stoje pro Bohdalovou s Kňažkem:

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.