Zničená Jiřina Bohdalová (88): Proč nestíhá práci v divadle? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zničená Jiřina Bohdalová (88): Proč nestíhá práci v divadle?

Jiřina Bohdalová měla moc smutný podzim.
Jiřina Bohdalová měla moc smutný podzim. (Foto Profimedia.cz)

Plánovali, že svůj koncert pro dva rozehrají už loni 11. prosince. Jiřina Bohdalová (88) a Milan Kňažko (74) měli v říjnu začít v Divadle Na Jezerce zkoušet Gin Game. Ale zasáhl osud. „Děly se všechny ty smutné věci jako úmrtí Gotta a Chramostové,“ svěřil se Kňažko.

Diváci se tak dočkají prvního uvedení až téměř o dva měsíce později, 5. února. Největší nedočkavci mohou navštívit dopolední veřejné generálky 18. a 19. ledna. I tak mají tedy oba hlavní protagonisté plné ruce práce. „Rozhodně máme co dělat,“ okomentoval to Milan. Není se co divit, že herečka potřebovala oddechový čas. Pro Jiřinu Bohdalovou byl odchod Slavíka velkou ranou, navíc jako přítelkyně rodiny prožívala všechny smutky s ní. A právě na Jezerce viděla Karla naposledy na oslavě jeho osmdesátin.

Pouhých 5 dní po odchodu Karla zemřela kolegyně Vlasta Chramostová (†92). Příliš bolesti najednou. Není divu, že Bohdalová, které bude za půldruhého roku 90 let, skončila nakonec z toho všeho v listopadu v nemocnici. Podepsalo se na ní mnoho smutku a stresu. Vážné střevní potíže nešlo řešit doma. „V takových chvílích se prostě zkoušet nedá. Jiřinka musela premiéru odložit, to přece každý pochopí,“ řekl Aha! hereččin dvorní režisér Zdeněk Zelenka (65). Snad už do toho nic nevleze, smrt a nemoc si svou daň vybraly a diváci se dočkají kýžené tragikomedie z domova seniorů.

Bohdalová se Šípem pouští hrůzu: Pomalovaní předvedli bojový tanec!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.