Žbirka rok a půl po smrti: Poslední přání splnil syn na jedničku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Žbirka rok a půl po smrti: Poslední přání splnil syn na jedničku

Meky Žbirka a jeho syn David
Meky Žbirka a jeho syn David (archiv Blesku)

Ve slavnostním vyhlašování cen 32. ročníku České hudební akademie – Anděl 2022 zabodoval nedávno zesnulý zpěvák Miroslav Žbirka (†69). Stejně jako loni. Ocenění získalo jeho album Posledné veci, proměnil i nominaci za sólového zpěváka či videoklip roku!

Nedokončené Mekyho album dotáhl do konce jeho syn David. A skvěle! Právě on byl i jedním z vystupujících, na slavnostní večer si připravil skladbu roku – Nejsi sám. Za desku Posledné veci akademie Mekymu udělila ocenění i v kategoriích Album, Sólový interpret a Slovenské album.

7 pádů Honzy Dědka: Žbirková chystá knihu Mekyho tajemství, která zakázal vydat

Video se připravuje ...

Nahrávku začal Miro připravovat během svého života, dokončením alba pak pověřil právě syna Davida. „Ten svým odvážným přístupem k produkci ukázal pravdivost motta, kterým se jeho táta řídil. Že v populární hudbě se staří učí od mladších. Mekyho klasicky psané písně tu totiž zní povědomě, a přesto úplně jinak,“ podotkl předseda České hudební akademie Honza Vedral.

Kateřina Žbirková: Které hvězdě odmítla půjčit Mekyho kytaru?

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.