S touhle kočkou randil Meky v Rusku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

S touhle kočkou randil Meky v Rusku

Meky s jednou z trofejí
Meky s jednou z trofejí (Foto Aha! – Pavel Machan, ČTK/Stanislav Peška, ara)

Džentlmen, co měl styl, rozhled, humor. Měl taky šmrnc a díky zdánlivé nesmělosti byl i docela sexy. Meky Žbirka (†69) se nikdy nevychloubal, kolik žen dostal; jednak se to příčilo jeho noblesnímu chování, neboť o tom se přece nemluví. A pak také nebylo o čem. Druhá manželka Katka byla jeho životní láskou a prožili spolu krásných sedmatřicet let. Jeden malý románek, byť utajený, bychom ale našli.

Začal hrát na kytaru mj. kvůli děvčatům, aby se jim mohl snáz dvořit. Nikdy si nepřipadal jako lovec žen, avšak s kytarou se přece jen cítil jistěji. Rychle se oženil (musel), ovšem muzice se věnoval víc a po čase se s první ženou Helgou rozešli. I když se rozvedli až v roce 1987, fakticky spolu přestali žít v sedmdesátých letech. Dcera Denisa z tohoto svazku je známa hlavně díky krásné stejnojmenné písni.

CELÝ ZÁZNAM: Pohřeb Mira Žbirky (†69): Obřad s prezidentkou a Babišem, Černocká se dovnitř nedostala

Video se připravuje ...

„Byl jsem víc na cestách, žil jsem muzikou. Musel jsem platit složenky, vydělávat a uniklo mi, že vlastně vůbec nejsem doma,“ pravil sebekriticky. Podstatná je ovšem epizoda z konce sedmdesátek. Modus tehdy odjel na dlouhé turné po Sovětském svazu, kde se potkával s kolegy z ostatních spřátelených zemí socialistického bloku. „Tehdy s námi cestovala také populární maďarská zpěvačka Judith Szücz. Uměla v tom chodit. Byla sexy, sečtělá, příjemná. A dělala velkolepé párty. S kaviárem, šampaňským,“ vzpomněl kdysi Miroslav Žbirka. Připustil, že si byli blízcí, dlouhé hodiny a hodiny si měli o čem povídat. Až v knize Honzy Vedrala, kde svoji kariéru i život mapuje zevrubněji, se rozpovídal víc. Onu zpěvačku nepokrytě na turné balil zpěvák Jiří Helekal.

O krásné Judith mluvil tajemně

„Dvoumetrový vtipný a výřečný atlet, bylo to dopředu jasné. Ale já měl po čase pocit, že to bude Laco Lučenič, kdo ji dostane. Jenže ona stále chodila za mnou!“ Meky si myslel, že jde o nedorozumění. Prý si nikdy nepřipadal, jako by »do města přijel Alain Delon«. Proti alfa samci Helekalovi a uhrančivému Lučeničovi byl studentík a střízlík. Bez šance! Jenže to nějak zajiskřilo a Meky krásné Maďarce hrál na kytaru, trávili spolu přejezdy v kupé i pak na pokojích, klábosili a kdoví co ještě. „Byli jsme s Judith pak takoví spiklenci, kteří žili v uzavřeném světě. Víc vám nepovím, ale faktem je, že maďarská zpěvačka Judith Szücz sehrála v mém životě určitou roli,“ pravil tajemně Miroslav Žbirka, kterému jistě ležely ženy a dívky u nohou, ale on se nikdy »trofejemi« nechlubil. 

Státní pohřeb Žbirky nebude?! A žena Rosáka má covid po 3. očkování!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Alva
23. 11. 2021 • 10:10

Oprava- vyplodil.....

Alva
23. 11. 2021 • 10:09

Je to hnus, co se ještě vytáhne po smrti, hnus, zažila jsem jej osobně, kdy v našem hotelu vystupoval, byl to skromný a slušný člověk, nic ze sebe nedělal, nicméně ten,kdo tento článek vyplodit je zřejmě hodně mladý, nicméně se spoustou věcí napsaných nesouhlasím.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.