Těžké rozhodnutí před skonem Žbirky: Zrušil natáčení s Bohdalkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 6. května 2024

Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav

Těžké rozhodnutí před odchodem Žbirky: Zrušil natáčení s Bohdalkou

Miroslav Žbirka
Miroslav Žbirka (Blesk:David Kundrát/Czech News Cente)

Odmítala se smířit s tím, že by v jejím Silvestru chyběl Miro Žbirka (†69). Do poslední chvíle Jiřina Bohdalová (90) věřila, že se Meky uzdraví a směsku svých největších hitů natočí. A doufal v to i sám zpěvák, i když už na tom nebyl nejlépe...

Své vystoupení měl Žbirka na Kavčích horách po návratu z nemocnice ze zdravotně bezpečnostních důvodů předtáčet – stejně jako Hana Zagorová (75). A proto se měly jejich směsky písní točit ve stejný den a hned po sobě. „Pořád jsme věřili, že se Meky dá do kupy, a tak jsme i to Hančino vystoupení, která měla jít hned po něm, stále odsouvali,“ svěřil deníku Aha! kapelník Jiří Dvořák (57), jehož Boom!Band všechny zpěváky silvestrovského pořadu Největší flám s Jiřinou Bohdalovou doprovází.

„Asi tak deset dnů předtím, než Meky zemřel, jsme dostali zprávu, že je stále v nemocnici a v Silvestru s ním nemáme definitivně počítat. Že mu stále není dobře. Ani ve snu mě ale nenapadlo, že bych ho už nikdy nedoprovázel...“ dodal Dvořák. Žbirky se nehodlal vzdát ani autor silvestrovského scénáře Libor Bouček (40). „I když jsme věděli, že byl nemocný, nikdo jsme s tím, že už ho neuvidíme, nepočítal,“ prohlásil moderátor a scenárista.

Zpěvák zemřel minulou středu a ještě den předtím měl Bouček směs jeho písní ve scénáři. „Ještě v úterý mi ve scénáři k silvestrovskému pořadu visela jeho Medley. Už minulou neděli jsem si říkal, že k ní asi nedojde, protože Mekyho manželka informovala režiséra o tom, že je nemocný,“ konstatoval smutně. „Ale nechtělo se mi stále udělat ten krok a smazat blok jeho písní. Až ve středu večer jsem si uvědomil, že to opravdu musím vymazat,“ povzdechl si Bouček. 

Zemřel hudebník Miro Žbirka: Jaký byl jeho životní příběh?

Video se připravuje ...

Nejistá Zagorová, pozitivní Rottrová

Letošní Silvestr, který se na ČT ponese v duchu legendárních Silvestrů Vladimíra Menšíka (†58), je zdárně dotočen. Jeho režisérovi Michaelu Čechovi (54) ale tekly nervy. „Hanka Zagorová nebyla kvůli svému zdravotnímu stavu stále jistá, pak dostala Maruška Rottrová covid a Miro zemřel,“ popsal kapelník Dvořák. „Hanka ale zdárně směsku svých pěti písniček natočila. Na to, až Marušce skončí karanténa, jsme už bohužel čekat nemohli. Ale příští rok si to určitě vynahradí!“

Bude mít Meky ulici?

Na zesnulého zpěváka s láskou a úctou vzpomínají i v rodné obci jeho otce. Starosta Trnavé Hory nedaleko Žiaru nad Hronom chce prosadit, aby po něm byla pojmenována jedna z ulic. Zpěvák tam podle jeho slov jako malý často jezdil. „Rádi bychom jednu z ulic symbolicky pojmenovali po Miroslavu Žbirkovi, nebo uděláme v obci alespoň nějakou připomínku,“ řekl slovenskému Novém Času starosta Pavel Kravec.

Blesk Podcast: Laco Lučenič smrt Mekyho (†69) nepřijal. Tvořili spolu hity

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.