Poslední sbohem Mekyho Žbirky (†69): Známí odvolávají účast? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Poslední sbohem Mekyho Žbirky (†69): Známí odvolávají účast?

Miro Žbirka v roce 1992
Miro Žbirka v roce 1992 (David Neff / MAFRA / Profimedia)

Už zítra se jak Česko, tak Slovensko rozloučí s legendárním zpěvákem Mekym Žbirkou (†69)! Pohřeb jako takový proběhne v Praze, kde dlouhé roky žil. Další vzpomínkové akce ale i chystá i jeho rodná Bratislava. Právě tam by měla Mekyho památku uctít také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová (48).

Podle informací Aha! je nereálné, že by na zítřejší poslední rozloučení v pražském krematoriu ve Strašnicích Čaputová přijela. „Byla v Praze na návštěvě v úterý, kdy se setkala v nemocnici i s prezidentem Milošem Zemanem. Nemám informace o tom, že by měla přijet znovu v pátek,“ řekl nám důvěryhodný zdroj z Pražského hradu. Sama slovenská prezidentská kancelář na dotaz Aha! ohledně účasti Čaputové na pražském pohřbu do uzávěrky dnešního vydání nereagovala.

Státní pohřeb Žbirky nebude?! A žena Rosáka má covid po 3. očkování!

 

Video se připravuje ...

Podle informací přímo z Bratislavy chce zítra uctít Mekyho památku právě tam. S těžkým srdcem Na zítřejším pohřbu, který začíná ve 14 hodin ve Velké obřadní síni strašnického krematoria, bude zítra chybět i Žbirkova kolegyně z nejmilejších Marika Gombitová (65). „Moc mě mrzí, že v pátek vás nebudu doprovázet s vašimi blízkými na poslední cestě. Ale víte nejlépe, že mi to můj zdravotní stav v této těžké době nedovolu je,“ vzkázala s těžkým srdcem zpěvačka prostřednictvím sociálních sítí. Jen pro zvané Smuteční obřad je z důvodu rostoucí pandemie covidu-19 pouze pro zvané osoby. Fanoušci se mohou s Mekym rozloučit na prostranství před krematoriem, kde bude velkoplošná obrazovka a také kondolenční kniha.

Blesk Podcast: Laco Lučenič smrt Mekyho (†69) nepřijal. Tvořili spolu hity

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
19. 11. 2021 • 21:39

Tyhle " národní " pohřby mi přijdou strašně blbý!A začalo to s Gottem.
Byl to zpěvák, žádnej národní hrdina (' spíš národní posera, když už ! ) a Gottová si měla pohřeb vypravit a zaplatit sama.Zrovna tak byl tanec kolem Šafránkové , teď okolo Žbirky.A nechci vidět až jednou Bohdalka... . A tak to bude pokračovat, protože jeden blb odstartoval Gotta a už se to veze ...
Čaputová, ať sem jezdí co nejméně, radši ať se věnuje bídě na Slovensku a Gombitová se nemá proč veřejně omlouvat.
On zdrhnul do Česka, ona doma zůstala.Není důvod letět sem na pohřeb.

kov3
19. 11. 2021 • 16:45

Nezaprieš v sebe kkta ......

karina726
18. 11. 2021 • 22:28

súhlasím, konečne nejaký príspevok - bez urážky

karina726
18. 11. 2021 • 22:27

čo znamená jednoduchoborec ? jáááj , že má v hlave nasrané

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.