Místo pohřbu Mekyho zveřejněno: Dojemné přání vdovy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Místo pohřbu Mekyho zveřejněno: Dojemné přání vdovy

Milovaná Kateřina přesně ví, co by si Meky přál
Milovaná Kateřina přesně ví, co by si Meky přál (archiv Blesku)

U domu přibývají svíce a květiny. Je tolik lidí, kteří se chtějí rozloučit s ikonou české a slovenské hudební scény. Otázkou doteď zůstávalo kde. Ačkoli Slovensko považovalo Miro Žbirku (†69) svůj národní klenot, sám zpěvák prožil posledních několik desetiletí v Praze s milovanou rodinou. Ta nyní zveřejnila okolnosti posledního rozloučení. 

Podle Rado Mešši, který rodinu mediálně zastupuje, proběhne poslední rozloučení  ve strašnickém krematoriu v Praze, a to 19. listopadu od 14:00. Vzhledem k opatřením ale bude pouze pro zvané osoby.

Meky - trailer na celovečerní dokument o Miro Žbirkovi

Video se připravuje ...

Všichni ostatní, kteří měli a mají Mekyho rádi, mu mohou dát poslední sbohem ve vnějších prostorách, kde bude umístěna i kondolenční kniha. Záznam z pohřbu Mekyho bude možné sledovat na obrazovkách před síní a také na Mekyho oficiálních facebookových stránkách. 

Kondolenční kniha pak bude vystavená také na Slovensku. Podle informací Blesku přímo na Velvyslanectví Slovenské republiky v Pelléově ulici. Možnost do ní napsat poslední vzkaz pro zpěváka bude mít veřejnost v pátek (12. 11.) od 09.30 až 12.00 h a od 13.00 do 15.00 hod.

Kateřina Žbirková také sdílela na sociálních dítích svého muže vzkaz pro všechny, kterým přirostl Miro Žbirka k srdci, ať už jako přítel, hudebník nebo jen člověk, který měl otevřené srdce dokořán. „Inspirovala mě paní @stypkovamarie svým “dělám jako že je” (David- jeji syn). Takže : ROBME AKO ŽE MEKY JE 🖤. Vaše (a jeho ) KATKA“.

Reflex podcast: Rozhovor Milana Tesaře s Mekym Žbirkou

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.