Starosti vdovy po Žbirkovi (✝69) o syna: Bohužel, pokračuje... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Starosti vdovy po Žbirkovi (✝69) o syna: Bohužel, pokračuje...

Křest Žbirkovy poslední desky Posledné veci
Křest Žbirkovy poslední desky Posledné veci (FOTO: CNC / JIŘÍ KOŤÁTKO)

Hudební odkaz Mira Žbirky (✝69) žije dál a díky jeho synovi Davidovi, jenž otcovo poslední album dokončil, se ještě může dočkat několika ocenění. Že se vydal v otcových šlépějích, není překvapením. Maminka Kateřina (56) ale z jeho volby profese již takovou radost nemá…

Nominace na ceny Anděl byly oznámeny a mezi nimi jsou hned čtyři, které jdou na konto zesnulého Mira Žbirky a jeho talentovaného syna Davida, který albem Posledné veci definitivně uctil otcovu památku. Už jen úspěch co do nominací dojal Mekyho manželku Kateřinu, jež měla možnost sledovat synovo odhodlání a veškeré emoce, které do tatínkova alba vložil.

Kateřina Žbirková: Které hvězdě odmítla půjčit Mekyho kytaru?

Video se připravuje ...

„Jsem hrozně ráda hlavně za našeho syna Davida, který to celé produkoval, bylo na něm, aby to album sám dodělal, bez supervize Mekyho," prozradila webu Super.cz Kateřina Žbirková.

Hudební nadání bylo Davidovi předpovídáno již od kolébky a jasné předpoklady pro úspěch mu načrtly uměleckou dráhu. Jak moc se potatil, ví i maminka Kateřina. „Teď mu 24. února v Anglii vyjde album na vinylu i na streamingu, takže se teď konečně může vrhnout i na svoje věci. Bude tam mít i nějaké koncerty a nakonec bude hrát i tady v Čechách. Takže, bohužel, pokračuje v tátových stopách," otevřeně přiznala. 

7 pádů Honzy Dědka: Žbirková chystá knihu Mekyho tajemství, která zakázal vydat

Video se připravuje ...

Svému synovi sice fandí, moc dobře si je ale po všech zkušenostech, které za ta léta nabyla po boku manžela, vědoma toho, že i hudební průmysl má své stinné stránky. „Po těch pětatřiceti letech v muzikantském prostředí vím, co to je muzikantský život. Není to úplně jednoduchý chlebíček. Ale zase, když ho to baví a je to pro něj potěšení, nemůžu mu to brát," dodala uvědoměle Kateřina Žbirková.



Přečtěte si
AHel
27. 11. 2023 • 16:24

Paní Kateřina si hraje na YOKO ONO, v těch zabarvená brýlích vypadá příšerně, takový babochlap. To je zajímavé, že to nikdy nikdo neřekl. O manželče Brzobahatého to říkají stále, a přitom je to půvabná žena.

Alva
25. 2. 2023 • 10:56

Maminka je ?, tato paní Colombová, která se stále schovávala a teď vystrkuje růžky, až si syn dělá co chce a paní ať dá pokoj.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.