Smutná Iva Janžurová: PROHRÁLA BOJ S DEVELOPERY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Smutná Iva Janžurová: PROHRÁLA BOJ S DEVELOPERY!

Iva Janžurová
Iva Janžurová  (Foto Aha! – Jakub Poláček, archiv ND)

Iva Janžurová (81) alespoň trochu doufala, že se jí podaří zastavit developerský projekt, který vzniká poblíž její prvorepublikové vily ve Střešovicích. Bohužel se tak nestalo. Ba co víc, herečka si je jistá, že už před prvním kopnutím bylo za jejich zády rozhodnuto.

Rodina herečky společně se sousedy totiž povolila rekonstrukci domku ve spodní části zahrady sousedního pozemku. Jenže najednou zjistili, že místo opravy stávající nemovitosti tam developer staví ještě jednu, úplně novou a zřejmě velmi moderní.

Stížnost na jeřáb

To samozřejmě všechny rozlítilo a do řešení nepříjemné situace se pustila dcera Janžurové Theodora Remundová (49). Developer na pozemku loni na podzim vykopal obrovskou jámu a umístil do ní jeřáb. A právě na ten si byla Theodora stěžovat na Městském úřadu Prahy 6. Nejprve to vypadalo nadějně, ale nakonec stavební úřad oznámil, že jeřáb není stavba, ale nástroj pro výstavbu a jeho přemísťování nová povolení nepotřebuje – jak informuje server Seznam Zprávy.

Iva Janžurová

Video se připravuje ...

Potlesk na radnici

Na úřad zašla i sama Janžurová, a dočkala se ale pouze úcty ke své osobě. „Zatleskali mi, ale v podstatě to bylo všechno. To byl veškerý úspěch, kterého jsem dosáhla,“ prohlásila legendární herečka. Snaha byla veliká, ale bohužel marná. „Momentálně to probíhá podle plánů developerů a nic se s tím nedá dělat.Trčí tam nějaké panely a čekám s hrůzou, jak to bude vypadat. Myslím, že už to bylo před kopnutím dávno dobře zaopatřené, aby se s tím nedalo nic dělat,“ řekla Iva. „Byla jsem od začátku pesimistická. Dcera Theodorka se to snažila vyřešit, ale neuspěla,“ dodala herecká legenda.

Proč oslavila 21. narozeniny?

Iva 4. dubna oslavila 21. narozeniny. Slaví je od vážného úrazu, který utrpěla přímo na jevišti. Utrpěla pohmožděniny, odřeniny po celém těle a otřes mozku. „V ten den na mě během představení ve Stavovském divadle spadly těžké kulisy a jen zázrakem jsem z toho vyšla živá. Když jsem se z toho dobře dostala, tak jsem si řekla, že to budu slavit jako svoje druhé narozeniny,“ vysvětluje Janžurová, která ale hned první rok na to zapomněla a nevyplatilo se to. „Do drahého počítače jsem si nalila červené víno, takže byl odepsaný. Další rok jsem na to opět zapomněla a spadly mi na hlavu železný vrata. A tak jsem zjistila, že na to musím myslet. Dnes za mnou na zkoušce přišel inspicient Stavovského divadla Václav Bláha s přáním k narozeninám, ten u toho totiž tehdy byl. Přišel mi říct, ať nezapomenu slavit,“ svěřila se se smíchem Janžurová.

Iva Janžurová přiznala: Bez jeviště a kamery by tu už nebyla!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.