Herečka Iva Janžurová: Tajemný dar od Gotta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Herečka Iva Janžurová: Tajemný dar od Gotta!

Gott a Janžurová na přebírání cen TýTý 2003
Gott a Janžurová na přebírání cen TýTý 2003 (Foto Aha! – David Malík, Marek Pátek)

Zahájení výstavy Orchidejí v pražské Botanické zahradě si nenechala ujít herečka Iva Janžurová (81). I když měla večerní představení v divadle, tak stejně kývla na to stát se patronkou výstavy Orchideje, poklady vietnamské džungle ve skleníku Fata Morgana. K majestátním květinám má velmi vřelý vztah, který je úzce spojený i s Mistrem Karlem Gottem (†80).

„Mám k orchidejím velmi vřelý vztah, i když je neumím pěstovat. To je přednost mého zetě Adama, který kdysi zachránil desítky vyhozených orchidejí z natáčení a všechny je přivezl domů,“ prozradila Iva, která ale o ten nejcennější kousek přišla.

Poslala PF

„Po premiéře hry Audience u královny v roce 2015 jsem od Karla Gotta dostala orchidej v květináči. Celou dobu jsem ji měla doma, ale když Karel onemocněl, tak začala chřadnout a chřadnout, až s pomocí zetě jsme ji dali dohromady. Vyfotila jsem ji a udělala si z ní péefko. Poslala jsem ho Karlovi se slovy, že je to nejkrásnější znamení, že už mu bude dobře,“ svěřila se Janžurová.

Dvojitý skon

To ale tehdy netušila, co se stane. „Ale ta vzácná květina zase začala vadnout a nedopadlo to tak, jak jsem si představovala. Je to pro mě vzpomínka na orchidej a Karla Gotta,“ dodala smutně herecká legenda, které Mistra připomíná společná fotografie. „Je to fotka, kde mi Karel klečí u nohou, mám ji v šuplíku a pořád si slibuji, že už ji zarámuji,“ usmívá se Iva, jež je v jednom pracovním kole.

Iva Janžurová přiznala: Bez jeviště a kamery by tu už nebyla!

Video se připravuje ...

Odpočinek počká

„Kdysi jsem si řekla, že až budu ve věku, začnu rámovat, paličkovat a malovat, dokonce mám nakoupené barvy a plátna, ani do jednoho jsem se ještě nepustila. Mám tolik hraní v divadle, teď jsem přijala nabídku z Národního divadla do hry Nebezpečné známosti a dnes mi přišel scénář od Radka Bajgara na film,“ usmívá se herečka.

Theodora: Film o mamince finišuje

Režisérka Theodora Remundová (49) už několik let natáčí dokument o své mamince Ivě Janžurové. Chce ho dodělat do konce roku, ale chybí finance. „Jsou tam docela drahá autorská práva na filmy a ty ukázky z nich, tak doufám, že se nám to podaří vyřešit,“ přiznala Remundová. „Maminka skvěle spolupracuje, ale někdy je zvyklá odpovídat svým navyklým způsobem, a to musím občas rozbíjet. Není ješitná, je laskavá, takže si to nechá rozbíjet. Určitě ji ukážeme i v tom soukromí, v jakém ji lidi neznají,“ tvrdí Theodora.

Sabina: Vážím si reakce diváků

Na svém kontě má Sabina Remundová (50) desítky rolí, ale až seriál Kukačky jí přinesl popularitu. „Prožívám obrovskou vlnu divácké přízně, za kterou jsem šťastná, a nestačím odpovídat na ta krásná slova, co ke mně doputují přes sociální sítě,“ přiznala Aha! herečka, pro kterou je to doposud životní role. „Snažím se odpovídat na přímá setkání ať už po představeních nebo na ulicích. Ještě jsem to v takové míře nikdy nezažila. Je to krásný a já si toho velice vážím,“ netají překvapení. Zda bude třetí pokračování Kukaček, zatím netuší.

Iva Janžurová: Tajný dárek od Karla Gotta (†80)

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.