Janžurová a Hudečková: Nečekané setkání hvězd komedie | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Janžurová a Hudečková: Nečekané setkání hvězd komedie

Eva Hudečková a Iva Janžurová
Eva Hudečková a Iva Janžurová  (Martin Hykl, archiv Blesk )

Filmová komedie Což takhle dát si špenát letos slaví 46 let od natočení a většina hlavních hvězd je už po smrti, ovšem najdou se i výjimky. A tak není divu, že si Iva Janžurová (81) a Eva Hudečková (73), tehdy ještě Trejtnarová, po letech padly s radostí do náruče.

Bláznivá komedie se stále těší obrovské divácké popularitě. Snímek režiséra Václava Vorlíčka (†88) je plný triků a ztřeštěných situací, kterým vládli nejen Vladimír Menšík (58) a Jiří Sovák (79), ale i Iva Janžurová. Ta se objevila v několika rolích a nejvíc ji bavilo, když hrála přerostlé miminko.

Zklamaná Iva Janžurová (81): Prohrála boj o dům! Úřady jí nepomohly

Video se připravuje ...

„Jako nemluvně jsem mohla i přehrávat. Hodně mi pomohlo i to, že jsem v té době měla dvě malé dcery a od nich ledacos odkoukala,“ vzpomíná Iva, která famózně zahrála dvojroli velké i malé Marcely.

Míjely se

Na výstavě kreslíře Štěpána Mareše (50) se Janžurová po dlouhé době potkala s Evou Hudečkovou, která v komedii hrála Máriu, exotickou asistentku doni Isabely Lopezové v podání Stelly Zázvorkové (†83). „My jsme se s Ivou opravdu potkaly jen ve Špenátu, jinak jsme se míjely,“ svěřila se bývalá herečka.

Iva Janžurová přiznala: Bez jeviště a kamery by tu už nebyla!

Video se připravuje ...

Něžný humor

„Natáčení bylo úžasné, hlavně ve společnosti tolika báječných lidí, kteří dělali svou práci dokonale. Ta velikánská legrace byla v pauzách, kterou dělali pánové Menšík a Sovák, kdy jsme všichni řičeli smíchy a bylo to všechno něžný a chytrý. Ten humor byl kouzelný. Moc bych si přála, aby se tenhle humor vrátil do naší společnosti a do českého filmu,“ dodala Hudečková.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.