Jandu zklamalo chování Gotta: Tohle Mistr nepřekousl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Jandu zklamalo chování Gotta: Tohle Mistr nepřekousl

Dalibor Janda a Karel Gott
Dalibor Janda a Karel Gott (archiv Blesku)

Hudebník Dalibor Janda (69) byl dlouhá léta dobrým kamarádem Mistra Karla Gotta (†80). Dalibora ale v jistém směru zklamal svým chováním. O co šlo?

Není tajemstvím, že zpěvák Karel Gott celkem 42krát vyhrál prestižní anketu Zlatý slavík.  Na vítězství byl už tak zvyklý, že si nejspíš nepřipouštěl prohru. Ta ale nastala a to rovnou třikrát po sobě. V letech 1986 až 1988 si totiž třikrát za sebou odnesl trofej právě Dalibor Janda. Gott to dle jeho slov nenesl dobře.

S Felixem se těšíme na krásné ženy, řekl na otevření Gottovy kavárny zpěvák Provazník

Video se připravuje ...

„Nejspíš jsme mu to trochu znechutili. Všichni, kdo jsme ty slavíky tenkrát vyhráli a přerušili jeho kralování, jsme měli pocit, že on si myslel, že to musí mít napořád,“ svěřil se Dalibor pro web Prima Ženy. „Tenkrát bývalo zvykem, že kdo se v kategorii zpěvák, zpěvačka a skupiny umístil na prvních třech místech, všichni společně jezdívali turné po Československu. Karel Gott, když nevyhrál a skončil druhý nebo třetí, tak se vždycky omluvil a nikdy nepřijel,“ vyprávěl Janda, kterému to tehdy bylo líto, a nebyl jediný.

„To jsme mu s Mirem Žbirkou nebo Peterem Nagym trochu vyčítali. Přišlo nám to smutné a mrzelo nás to,“ zavzpomínal. Tímhle svým chováním Gott Jandu zklamal. „Udělal to v té době všem, co Slavíka vyhráli, nepřekousl to. I když se na veřejnosti tvářil, že nám to přeje, kdo ví, jak to bylo,“ uzavřel Dalibor.

S Karlem mám za 40 let spolupráce statisíce snímků, říká Mistrův fotograf František Jirásek

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Růžena Karásková
15. 3. 2023 • 20:52

Jandovy písně se mi vždy líbily,oproti laciným a hlavně převzatým zahraničním písnímGotta.Na discotékách se hrál Janda vždy,ale Gott zřídka.Božský byl frajírek a namyšlený...to z něho udělaly fanynky jako teď nám servírují Pavla,coby idola žen.

Alča
15. 3. 2023 • 18:50

Janda akorát tak závidi.Choval se jak nakej namyslenej frája a neměl na to.Kdo si to zasloužil byl Vita Vavra a Gott.

Uživatel_5210971
13. 3. 2023 • 20:24

To snad ani nemá cenu takového nýmanda jako je Dalibor Janda komentovat

fany22
13. 3. 2023 • 18:31

To už tady bylo. A je celkem zvláštní, že to podle pana Jandy byla tradice, ale nikdo si na společná turné prvních tří zpěváků, tří zpěvaček, a k tomu i skupin nevzpomíná. Nehledě na to, že by těžko právě ti nejúspěšnější měli ve stejnou dobu čas brázdit republiku v speciální slavíkovské sestavě. Řekla bych, že si tady někdo trochu vymýšlí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.