Lidi už jsou nadbyteční! Proroctví Dalibora Jandy se naplnilo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Lidi už jsou nadbyteční! Proroctví Dalibora Jandy se naplnilo

Dalibor Janda
Dalibor Janda (profimedia.cz)

Dávné proroctví Dalibora Jandy, že „lidi už jsou nadbyteční“ se – byť se zpožděním 16 let – začíná naplňovat. Jak by mohla vypadat budoucnost rychlého občerstvení, to ukázal asi nejznámější fastfoodový řetězec McDonald‘s. Ten v Texasu otevřel první (skoro) plně automatizovanou restauraci!

Její zákazníci se ale na názoru neshodnou. Zatímco jedněm to připadá jako bezvadný nápad, pro druhé je to tak trochu děsivé. „Konečně se můžu vyhnout otravné a nepříjemné obsluze,“ mají radost někteří. „Že bych se konečně dočkal objednávky bez chyb?“ tážou se zase další. Škarohlídi ale mají zřejmě opodstatněné obavy. „Když bude moje objednávka v nepořádku nebo se pokazí něco jiného, komu to nahlásím? Robotovi?!“ 

Dcera Dalibora Jandy Jiřina: Táta mi vyčítá, že nemám chlapa!

Video se připravuje ...

Nutno podotknout, že nejde o podnik zcela bez zaměstnanců. V kuchyni jsou lidé jako v každé jiné pobočce, rozdílem je, že zákazník s nikým nepřijde do kontaktu. Po příchodu si objedná přes klasické dotykové obrazovky, zaplatí a počká na výdej jídla, které si vyzvedne z boxu nebo mu dojede na mechanickém dopravníku – to platí pro výdejní okénko pro řidiče, kterým pobočka také disponuje. „Podnik je určen pro hosty, kteří chtějí povečeřet doma nebo na cestách, proto je menší než ostatní pobočky,“ upřesňuje firma s tím, že uvnitř není prostor pro sezení a konzumaci. Zatím jde o první takovou pobočku svého druhu, pokud se ale uchytí, řetězec je chce rozšířit po celém světě.

Dalibor Janda na pohřbu Mekyho Žbirky: Byli jsme konkurenti, kteří se popichovali

Video se připravuje ...



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.