Nový seriál Volha: Neskutečné příběhy z komunistické televize | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nový seriál Volha: Neskutečné příběhy z komunistické televize

V novém retro seriálu Volha, hraje Klára Melíšková maminku Kryštofa Hádka. Představili ho na tiskové konferenci k jarnímu programovému schéma.
V novém retro seriálu Volha, hraje Klára Melíšková maminku Kryštofa Hádka. Představili ho na tiskové konferenci k jarnímu programovému schéma. (Profimedia/ČT)

Tak trochu Vyprávěj, ale z prostředí normalizační televize. Standa Pekárek v podání Kryštofa Hádka (41) má jasno. Chce řídit volhu, tu novou, fešáckou. K tomu jezdit pro redakci humoru a zábavy. A hlavně vozit Goťáka! Za každou cenu, třeba i díky práskání.

V pětidílné minisérii Volha se zaskví právě Hádek. O hlavní postavě neměl režisér Jan Pachl (45) žádné pochyby: „Od počátku jsem věděl, že to bude Kryštof. On to nehrál. On tím řidičem byl!“ řekl. Pro možnost vozit Gotta udělá Pekárek cokoliv. „Dá se do služeb Státní bezpečnosti a postupně práší na všechny lidi, které ve své volze vozí,“ upřesňuje režisér. U estébáků má Standa krycí jméno – jak jinak – Volha.

„Standa Pekárek je dement, co si budeme nalhávat. Myslí jen sám na sebe a na svůj prospěch. Jedná bez ohledu na to, jestli někomu ublíží, nebo ne. Takových Pekárků kolem nás už bylo a pořád ješte je hodně,“ nabídl režisér Pachl charakteristiku hlavní postavy. Maníka, který se touží dostat k vysněné volze. A vozit Káju Gotta. První díl minisérie se objeví na obrazovce televize 2. dubna.

Kryštof Hádek poodhalil zákulisí natáčení nového dobového seriálu

Video se připravuje ...

Kryštof Hádek: Standa Pekárek

Hezký, vtipný a charismatický sobec. V patnácti přečetl Klapzubovu jedenáctku, ze Švejka zná: To chce klid a nohy v teple. Sbírá podpisy slavných, ale neváhá je udávat. Reálným socialismem proplouvá jako štika rybníkem. Řízení má v paži, ledničku plnou, benzin zadarmo a na foxteriérech zásobu »řeziva «. Má bezmeznou zásobu vtipů a pro své řídící orgány spoustu zajímavých drbů. Pekárek je proste »king«. Je egoistický blbec, ale lidem trvá, než na to přijdou. On sám to nezjistí nikdy.

Jiří Lábus: Míla Vyhnálek

Snad jedinou kladnou postavou tehdejší normalizační televize, vedle režisérky Vlasty Válové v podání Ani Geislerové, je garážmistr, jehož hraje Jiří Lábus (73). Po normalizačních čistkách je uklizen stranou a je jediným disidentem, kterého televize má. „Jsem strašně rád, že tento seriál vznikl, protože lidé zapomínají. Myslím, že je dobré oživit situace a léta, ve kterých jsme museli žít,“ podotýká herec. Scénář Lábuse okamžitě chytil a přečetl ho prý jedním dechem.

Se Strachem Nacafe Premum: Proč nemá Jiří Dvořák rád Vánoce?

Video se připravuje ...

Anna Geislerová: Režisérka Vlasta Válová

Se Standou si vjedou do vlasů hned na prvním natáčení a od té doby se nesnášejí. Ona je protivná, nafoukaná a čestná, on na ni donáší. Tohle nemůže vydržet dlouho.

Stanislav Majer: Kameraman Ríša Zikmund

Hezký chlap, co spí s Válovou. Ríša je kam vítr, tam plášť. Kdysi ho vyhodili od rozdělaného filmu s Jendou Němcem, ale to je tak všechno. Jeho životním krédem je: Nenaděláš nic. Pojďte, natočíme to, ať jsme doma.

 



Přečtěte si
Uživatel_5462227
3. 4. 2023 • 09:06

Čekal jsem trochu připomenutí těch časů,kdy o věcech rozhodovali dementi s průkazkou KSČ a dočkal jsem se jen vulgarit a nechutných scén.Tak to se Vám nepovedlo ČT.Za naše peníze jsme si zasloužili něco lepšího než takovou žumpu.

AHel
21. 3. 2023 • 09:04

To bude zase nekoukatelné jako vše v TV

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.